Velkommen til Nyrup

Nyrup er ikke blot en landsby i det midt- og vestsjællandske. Nyrup er et smukt sted, både centralt på Sjælland, men også formet af det historiske vindpust og de smukke sjællandske bjerge, samt Åmosen i baggrunden. Nyrup har i mere end 100 år været en travl by – byens opblomstring fra år 1900 og frem skete da jernbanen kom til byen og efter 1. verdenskrig gik det stærkt med mange industrielle virksomheder og et lokalsamfund opstod i sit fulde flor.

Byens centrale placering på Sjælland kan kort beskrives med blot under 20 minutters bilkørsel til Holbæk, Ringsted og Sorø eller 55 minutters kørsel til Københavns centrum eller Odense midtby. Slagelse og Tølløse kan nås med toget som farer igennem det smukke landskab 2 gange i timen. Med cirka 2,5 times bilkørsel ligger Århus indenfor en overskuelig radius af byens centrale placering på Sjælland.

Når natten falder på og der bliver mørkt i Nyrup toner det smukkeste stjernetæppe frem på en klar himmel og trænger man til en rask gåtur i det smukke landskab ligger Store Bøgeskov og Åmosens udspring indenfor rækkevidde. I de vestsjællandske bjerge kan du vandre i den varierende naturflora i det kuperede terræn og på turen gennem området omkring Nyrup vil du opleve alle former for dyr på marker, på eng og i skovene.

Og som formand for Borgerforeningen har jeg den påstand om, at ’solen altid skinner i Nyrup’. Så hvorfor vælger så mange at flytte til Nyrup eller blive i byen som barnefødt. Det er fordi her er stille, her er natur, her kan du slappe af efter en lang arbejdsdag og så er alt hvad du har behov for indenfor en kort distance fra byen. I byen og området bor venlige og rare mennesker som er villige til en snak over hækken eller en hjælpende hånd hvis du står i nød. Vi er et landsbysamfund hvor der er plads til alle også til erhvervsdrivende som ser fordel i placering af deres virksomhed.

Nyrup er placeret centralt til gode vedligeholdte hovedveje, tæt på 3 motorveje, vi har hurtigt fibernet, rent lokalt drikkevand, højt til himlen, plads til børn med lokal skolebus direkte til skoler, lokale erhvervsdrivende med eksempelvis økologiske produkter, en historie der fører mere end hundrede år tilbage og vores eget postnummer.

Jeg ønsker dig velkommen til Nyrup.

Med venlig hilsen
Kim Licht Nielsen